Friday, April 8, 2011

Emosi terlampau tapi masih bule dikawal .

HATI HATI ANDA MUNGKIN TERASA DENGAN ENTRY KALI INI

Aku tak paham. aku cukup tak paham. aku try untuk paham tp aku rasa aku takan bule paham. korg paham ? haha. okay dah serious2 ! entry kali ni aku nak luah perasaan pasal MENGADU . ye mengadu. tahu tak mengadu tu hape ?

" awak, awk tahu tak semalam saya jatuh longkang, sakit tau ! " ha ni contoh mngadu :) paham ?

aku tau, sume org mesti suke mgadu tak pun erti kata lain luah sumtin laaa ape yg kita rasa, kita nak share sumtin ngn org lain. sama jugak la mcm aku. aku ni pun kuat mngadu jugak. hehehe. tapi aku lagi kuat pendam. :) normal la bila kita luah kat kawan baik, ibu bapa, boyfriend, senang cita ngn org yg kita rapat la. tapi bg aku tak normal bila orang tu dah bf/gf tapi kuat mngadu kat lelaki tau perempuan lain. contoh, perempuan ni ada bf tp suke mngadu kat laki lain kalo ada pape dan jugak lelaki yg ada gf tp sebuk mngadu kat pompuan lain. aku nak tya.

PERLU KE ? PERLU KE MACAM TU ??! JAWAB

Okay fine mmg tak slah, sbb dia bestfriend for eva eva la kononnya, so lebih slesa nak luah kat dia. abis bf ? tak cukup slesa ? kalo ada pape tak perlu ke share ngn bf/gf ? tak perlu ? ape fungsi gf/bf kalo mcm tu. jgn selfish. kita luah kan kat org mmg tak slh tp akan menjadi slh kalo bf/gf kita terasa atau kecik hati. kaw ada bf/gf , kalo da pape ckp je laaa kat bf/gf kaw. ape masalahnya ? perlu jugak ke nak cari laki or pmpuan lain. okay kalo masalh tu dtg dari bf /gf kaw, bnda tu tak bule jugak nak jadkan alasan sbb tu kaw luah kat laki/pmpn lain sbb bf/gf kaw tak pham kaw. cmon la, open ur mind ! masalah kaw ngn partner kaw tak payah heboh sgt kat org lain. tya pendapat boleh, tp jgn lebey2. penah dgr tak , " perasaan saya terhadap awk diluar kawalan saya" ? pernah tak ?

bnda ni jdi salah satu faktornya mcm ni la. start dgn luah meluah, share share kononnya sharing is carinng -.-' lama2 "saya rasa saya suke kat awk. awk paham saya, sentiasa ada untuk saya". jangan merepek laa! cube pkir blk sblm kaw cpl ngn partner kaw, dia tmpat kaw luah meluah jugak kan, sharing2 bagai jugak kan? end up COUPLE. pastu da gado, kaw pg luah kat org lain pulak. wth! pastu esok lusa kaw jatuh cinta plak kat org lain, dengan alasan "dia paham saya, saya rasa saya tak sesuai ngn awk lagi". nice one ! sedar tak sedar kaw dah BERLAKU CURANG .esok lusa kaw kne blk mcm ne kaw buat kat partner kaw. pls do believe in karma, what goes arnd comes arnd baby. appreciate org yg ada dgn kaw skrg, jgn nak mencari org yg lagi baik dr skrg sbb kaw takan tau sape yg terbaik untuk kaw selain ALLAH.

sume org ada kelemahan, sume org buat salah. sama sama belajar. jgn bila kita dah kehilangan org yg kita sayang, yg selalu ada untuk kita sebenarnya tp cume kita je yg rasa dia tk pnah ada untuk kita, time tu baru nak myesal. JANGAN.

aku pun banyak kelemahan. banyak buat silap. aku pnh kne tipu sblm ni. marah, kecewa, nak mati, mcm2 lah sume aku pnh rasa. mungkin silap nya dtg dr aku jugak. sifat tk percayakan lelaki mmg kuat tp tk pnah terlintas untuk balas dendam dkt lelaki lain. aku sentiase doa supaya dipertemukan dgn lelaki yg terbaik untuk aku, dan syg aku spenuh hati smpai akhir hayat aku. aku dah ada mr.mcflurry, aku harap dia lah yg terbaik untuk aku , amin :)

leeya azliyah, xoxo

4 comments:

BebelanNiaSuhaimi said...

pernah buat..tpi bukan ngn laki,tp ngn gurl..tp still kite bkk aib partner kite gk kan..teringat kt die T_T

Leeya Azliyah said...

I bet sume org pnh buat dania, aku pun.. tp lama2 da sedar rasanya tk perlu buat mcm tu. nak luah bule, tp jgn 100%.. aku pun tgh blaja dr kesilapan ni. mari sama2 belajar :)

Anonymous said...

Couldnt agreeee moreeeeeee!!!!!
-Zaty J-

Leeya Azliyah said...

Zaty J : tu marah ke ape ? HAHA. thnk you :)