Monday, April 18, 2011

Ohh mama, saya mahu kawin ! :D

"Bestttnyaaaaaaaa kawin ! dapt pakai baju cantik2, tukar2 baju, inai kaki tgn, makeup mengalahkan miss world. Besnyaaaaaaaaaa. Tak sabaaaa nak kawin"

Ayat standard ahh remaja zaman skrg an . lagi2 pompuan . Cakap pasal kawin, heeeeeuw kemaaaain suka lagi . yela kawin kan, sape tanak ? aku pon nak. HAHA

Pakai baju pengantin, cincin mahaaaaall, duduk atas pelamin bagai anak raja, sape tanak kan ? tapiiii ramaaai slh cakap. ni bukan teringin nak kawin, tapi teringin nak bersanding.

INGAT KAHWIN NI SENANG KE HA ??!

kalo betol2 ready baru bule kawin. Kalo kita da btol pasti laki yg kita nak kahwini tu yg paling dan paling terbaik untuk kita baru kita bule kawin. kalo kita pandai masak lagi bgus. kalo kita dah cukup duet baru bule kawin. tp bukan duet untuk buat majlis je, abis lepas kaw kawin kaw nak mkan ape ?? nak byr hutang2 majlis kaw lagi. ingat tk byk ? So duet kne banyak2 :) kaaaaaaaan. kne pkir panjang la sng cite. jgn tgk bab2 best jeee *kening2. HAHAHA. yg haram sblm kita kawin dah bule jd halal da hanya dengan satu lafaz. TETAPI. hal2 lain jugak kne pkirkan kalo nak kahwin ni. berfikiran jaaaaaaauuuh sikit . pikir bila da ade anak mcm ne. nak duduk mane. nak keje lagi ke tak. nak2 baru 2 3 bulan kahwinnn da mengandung. da ready nak jd parents ? da ready nak jaga anak ? duet pon byk kne pkai nnti bila ada anak. barang2 budak da la mahalll ohhh . kan ?

Ye mmg duet tak menjanjikan kebahagian tetapi duet jugak bule merosakkan kebahagian. tada duet, org bule jd tekanan tao. smpai snggup naek lif tingkat 25 pastu nak trun kemain sng, terjun jeee. ha tu mati bunuh diri namanya. sbb apa ? tekanan sbb kewangan. tak payah tggu kawin la kalo nak ckp psl duet an, even time skolah, blaja, abis balaja, anytime la kita bule tkanan sbb duet. duet ni penting. tp jgn sbb duet smpai kita lalai dan hilang tanggungjawab. so kumpul duet dulu sblm kawin.

Ramai jugak org kawin muda kan ? dan ramai jugak yg cerai muda kan ? Biase laaa muda. darah muda tu masih kuat. time couple yela, asl gado "kita break jela you, i da tak tahan". Ingat dah kawin bule sesuka hati kaw je nak ckp cm tu. Perkataan cerai perkataan plg bahaya dlm perkahwinan. So makesure, apa apa hal kita bincang dulu. kne ada tolak ansur, slg memahami. Jgn nak men semburrr je. nnti mysal.

KAHWIN DGN ORG YG KITA BTOL2 CINTA N DIA PON CINTAKAN KITA SPENUH HATI

Sbb cinta kadangkala ( skema habis) mmpu mmbuatkan kita kuat menghadapi sesuatu dugaan dr allah. Kalo kita mmpu menghadapinya, alhamdulillah, kita membuat pilihan yg tepat jdi kan dia sbgai peneman hdop kita smpai bila2. Insyaallah :)

Aku pon kadang2 terpikir jugak nak kawin awl. hehe. tp pikir2 blk, tabole tabole terlalu muda dan terlalu banyak ken belajar. dala tk reti masak, kesian suami aku nnti. HAHA. kopak hari2 mkn luar. so tk payah gatal sgt laaah leeya oi. smpai seru nnti adalah :) hehehehehe.

Kalo ada pape pendapat, cot cet cot cet laah tao :)
Goodnitee eveghyyybaaahhdddyy , HAHA

leeya azliyah, xoxo

No comments: