Saturday, August 20, 2011

Shopping rayaaaaaaaaaa ! :)

Mcm biasa, asl hari jumaat je mesti blk rumah. Asl blk tumah je mesti hari jumaat. hihi. Lagi2 nak dekat raya dah ni, amboi belum sempat hari jumaat kolej dah nak kosong da, Rmai betol yg blk umah. Biasa laaaaa nak cuti raya dah ni, kelas pun banyak dah hbs. Apa lagi, blk laaaa dengan niat nak g shopping. kan kan kan ? haaaaaaaaa jangan tipu eh ! ;p

cakap pasal shopp, aku sensitip betol kalo org tanya soalan ni kat aku :

"leeya dah shopp raya ? "

"leeya shopp raya kat mana ? "

"leeya dah beli kasut ? tudung ? baju kurung ? bla bla bla ? "

Okay, sebelum korg tanya soalan yang bule mengundang kemurungan meh la sini aku bg tau awal2. Dengan segala dukacitanya aku BELUM shopp apa apa lagi. jangan tanya dah okayy. hihi. Faktor belum shopp ? Busyyyyyyyyyyyyy Dah cukup tak payah nak tanya kesan dan langkah pencegahan plak. cukup setakat tu noktah

Hari ni buka pose kat rumahhhhhh ;) haruslaahh makanan sdp2. Masak nasi ayam, pastu mama hantar kuih kat surau, mama dapat dua bekas nasi beriyani. Alhamdulillah rezeki :) tp, banyak sgt makanan, dlm umah aku ni ada 3orang je, mmg bertungkus lumus laaa nak habiskan sume. Takot membazir, kata mama saya :) hihi. Lepas berbuka td, mama ajak g alam sentral ngn sacc. so pergilaaaaaa dengan harapan dpat jugak laaa aku shopp barang aku sekali. Smpai2 je, crowdeeddddddddddd gilaaaa weyh -.-' padahal raya lagi seminggu lebey , ramai dia mcm esok dah nak raya . punah harapan .

Nak jalan pun, elok pakai siren je biar org bg laluan. Kalo harapkan "excuse meeeeeee", kak tumpang lalu", orang buat dunno jeee. Kalo dah nmpk baju cantik2, tudung meletup, kasut mcm cinderella jangan harap org nak layan kau nak bg lalu. Cara terbaik, kau langgar je org tu, hahahah. *kejam kan ? ;p

Part aku tak suka bila crowded2 ni :
1) nak jalan susah
2) pening kepala sbb mcm2 bauuuuu ada
3) penjual menjerit memekak , nak2 plak aku betol2 kat depan muka dia. woi, hilang deria pendengaran aku ;p
4) nak kene berebut barang dengan org
5) DJ tak dapat nak putarkan lagu sbb setiap 5minit "perhatiannnn kepada sesiapa yg kehilangan anak"

Ha tu laaaaaaa ragam org ghairah sgt nak raya. kemain cari baju cntik2, kasut lima enam inci , tudung bagai2 siap anak tudung mcm2 color smpai anak sendiri punnnnnnn tak terjaga. selagi DJ tak annouce anak hilang agaknya mmg takan sedar anak tu hilang. haihhh. Shopping shopping jugak ye kakak, anak tu hilang. Kesian budak tuuuu nangis sbb takot. Tp lawak bila org yg datang kaunter tuntut anak pastu parents budak tu kne mara ngn DJ tu. hahahahaha kesiiiaaaaaaaaaaaaaaaan. ;p


Kesimpulannya, aku tk dapat beli pape lagiiiii. Barang yg aku nak pun tak da. So blk dengan lenggang kangkung. Ayah tersenyum smpai ke telinga sbb duit diaaaa terselamaaaatt -.- hihi

p/s : upload laaa korg punya barang raya, nak tgk jugakkkk :D mesti cantiks cantiks kaaaan. meghiahhh gituu. haha

RAMADHAN PROMOTION !
click here



leeya azliyah , xoxo







3 comments:

salchubby said...

i pon ta beli lagi huwaaaaaaaaaaaaa D;

salchubby said...

i pon ta beli lagi huwaaaaaaaaaaaaa D;

Leeya Azliyah said...

hahaha sama la kitewwwwww ;p