Wednesday, August 17, 2011

Rara Zikry

cantik kan ?

Dua tiga hari yg lepas aku ada tgk satu page kat fb mengenai Rara zikry yg kini terlantar sakit dan memerlukan bantuan untuk menampung perbelanjaan perubatan yg agak tinggi. Sebak hati aku, tgk berita kat tv7 pasal Rara dengan keadaan dia tak boleh bangun , tak boleh berkomunikasi. Ya allah, hati aku bertambah sayu bila dapat tau salah sorg senior aku masa skolah menengah dulu dah setahun lebih keadaan dia mcm ni. Kuatkan semangat dia Ya allah. Korg mesti nak tau apa jd kat dia sbnanya, so aku copy paste ni dr FB page dia.

"On 19th of March 2010, Zarith Nadhira went into coma for 2 months due to a mild asthma. Initially she was admitted at Darul Ehsan Medical Centre Shah Alam, subsequently referred to Subang Jaya Medical Centre, was admitted in ICU. Alhamdulillah she woke up from coma but was unable to speak or communicate with her parents, relatives & friends. She needs to be fed through a tube at her lower abdomen. Her hands & legs were stiff until today and she needs further medical treatment from specialists at University Hospital. Her diagnosis is Hypoxic Ischaemic Encephalopathy, in simple explanation : brain injury due to lack of oxygen because she had difficulty breathing. Hospital cost for the treatment at Subang Jaya Medical Centre came about RM80,000.00 not to include the cost at DEMC and later some other cost incurred at Sunway Hospital. This time her follow up treatment at Hospital University require intrathecal medications for her spastic episodes which would involve"

Kita mungkin tak dapat tolong dr segi kewangan tp mungkin dgn cara mendoakan Rara kembali pulih dan sihat seperti biasa cukup bermakna. Di bulan yang mulia ini, Insyaallah doa doa kita dimakbulkan oleh Allah.

Kepada sesiapa yang ingin memberi bantuan :
Maybank Account Details
Account Holder Name: Zarina Binti Amir
Account Number: 112183147486
Boleh menghubungi Zarina Amir (Ibu Nadhirah @ Rara) @ 012-3603509 untuk maklumat lanjut.
ATAU

p/s : hari ni org memerlukan pertolongan kita, kita tolong dengan hati yg ikhlas.. esok lusa bila tiba masa kita, insyaallah org pon akan tolong kita dgn hati yg ikhlas :')

Rara zikry, kuatkan semangat. Ini dugaan dr Allah, insyaallah ada hikmah disebaliknya. saya wakil dr pelajar SMKSSAAS sentiasa doakan rara semoga kembali sihat seperti dulu ;') stay strong !

Leeya azliyah, xoxo





7 comments:

waniey said...

smoge dye cpat smboh. same2 dokan dye :) amin :)

Leeya Azliyah said...

aminnnn, thank youu wani :)

Farhana Jafri said...

beautiful girl! i.allah dia akan sihat mcm dulu :)

aneera said...

smoga rara cepat sembuh..amin

Leeya Azliyah said...

aminnnnn. cantik kan dia :)

Anonymous said...

cantinye dia..
namun apakan daya kite untk mnentg kuassa Allah.
AL-fatihah,rara baru meninggal pada malam semalam. AL-fatihah
siku rara retak sebab nurse tu lah yang buat keje gns-gns.
semoga rara ditempatkan di tempat org2 yang beriman dn sentiasa di sisi ALLAH..
amin

Leeya Azliyah said...

Al-fatihah. Semoga rohnya dicucuri rahmat. terima kasih .