Friday, October 7, 2011

You scream, I scream We scream for TUTTI FRUTTI :D

Hye hye everybodyyy :) *ceria bukan main

korg perasan sumtin tak ? sejak dua menjak tiga menjak ni, aku manusia paling rajin update blog ? kenapa ? mengapa ? bagaimana sifat rajin update tu bule dtg ??! ha soalan sng jawapan pun mesti la sng kaaaan.

jawapannya ialah : aku telah dilantik menjadi penanam anggur yg berjaya ! haha . kau mampu ?

okay entry ni aku nk cita pasal tutti frutti. sbb apa aku nk cita sbb aku tgk gejala tutti frutti ni makin menjadi jadi, tak bule dikawal dah ! Dalam masa bape bulan je bersepah-sepah dah tutti frutti ni. gempak tak ? gempak kaaaaann :D

dulu, trus trang aku ckp, aku tak suka yogurt. Setiap kali kawan aku offer yogurt , respon aku sng je "yuckkksssss" hihi. mmg tak sdp. tak berkenan, kembang tekak aku ni oiii . Tp sejak tutti frutti ni wujud aku jd manusia yg sgt pelik. dulu bukan main aku keji , cemuh, hina si yogurt tu, tp sekarang ???? bukan main lagi aku mencari2, merindu2. Apakah ?? betol laaa org cakap, jangan terlalu membenci, nnti tukar menyayangi. hahahaha belagak macam yogurt tu manusia nak syg2 sgt kann. hihi

okayla, maaf aku mmg kuat bebel . Aku just nak bg tau stakat ni ada beberapa tmpat tutti frutti yg aku dah jejak. Antaranya ialahhhhhh :

1) tutti frutti seksyen 13 shah alam

2) tutti frutti seksyen 7 shah alam

3) tutti frutti The mines

4) tutti frutti Sunway Pyramid

5) tutti frutti Bangi.

so far, ni je kot. Nnti aku tanya mr.mcflurry kot2 ada tertinggal lagi ke kan. Ha Mr.mcflurry tu peminat tegar tutti frutti. pantanggggggggg nmpk tutti frutti hah nak tanak kau kne jugak singgah tman dia makan. hahahaha. pastu aku dgr cita kat ttdi dah bukak da tutti frutti. Haaa siaplahhh kau, esok lusa mmg aku smpai . hehehe

okay ni untuk sapa yg tak pernah lagi pg tutti frutti. smpai2 je korg mesti nesvous an an mcm mana nak beli bnda tu. sbb dia bukan dlm freez yg korg bule pilih pilih, amik trus bayar. bukaaaann. smpai smpai , korg masuk kdai....

pilih cup mana korg nak. Ada small, medium and large.

pastu
.
.
korg pilih sendiri flavour apa korg nak. Tak yah segan2. hihi. ha tgk mcm budak ni. Dkt atas tu, dia ada letak flavor2 dia, so korg tak payah risau okay :) baca, suka, pilih, amik.

seterusnya
.
.
NI FAV PART AKU. hihi
TOPPINGGGGGGGGGGGGG :D

korang pilih la mana korg suka. tp kalo tanak ltk topping pun tape, tapi tak syokk aaa.

Lepas tu pg kaunter, dia timbang. *ting ting ting

okay, harga dia ditentukan berapa berat tutti frutti tu. kalo tak silap aku

100gm = Rm 5 ringgit lebih. ha mcm tu laa. tapi sekali korg dah amik, dah sah2 laa atas sepuluh ringgit. Confirm. So bawak duit lebih2 sikit. hehe.

SELAMAT MENCUBAA :)

Tutti frutti bangi :)

Terliur tak ? hihihi. Yummmy :)


Happy Tutti Frutti !! * erk -.-

haha

jangan risau, TIDAK MENGGEMUKKAN :)

thank you fr reading ppl

leeya azliyah, xoxo










No comments: