Monday, November 7, 2011

Masalah darah gemuruh yg terlampau


Tidur tak lena, mandi tak basah, makan okay yg ni makan smpai kenyang. Sbb bila aku tension, aku akan makan makan dan makan lagi sbb penat berfikir. Sapa kata berfikir tak perlukan tenaga ? Sapa sapa ! *gangster an ;p

Dalam banyak2 masalah, satu masalah ni je aku dr duluuuuuu lagi susah nak kawal, lebih skema lagi sukar dibendung. Masalah cepat takut, ala ala darah gemuruh laaa. Nak exam takot, nak pg cari keje nervous, nak pg meeting takot, nak presentation takot, nak masak untuk mr.mcflurry nervous. Eh ?

Pastu bila dah cuak ha mula laaa mulut aku nak bebel sensorg. Setiap 5 minit mesti aku akan cakap "weyhh takutnyaaa", aduhhh macam mana ni?", "weyhhh risau nya, aku bule buat ke ni ?". Kawan2 aku rasa nak lempang manja je kat muka aku ni, sbb elok2 dorg tak takut terus jadi takut sbb aku setiap lima minit dok bebel "takut takut". Melampau kan aku?

Tapi nak buat cm neee, dah mmg aku takut. Aku dah cuba mcm2 dah. Org kata banyakkan practise, nnti kurang la nervous tu. dah buat daaaahh, tak jalan jugak. Orang soh aku try blaja bertenang, dah buaat dah. bertenang seminit jelah pastu gelabah blk. So kau nak aku buat apa lagi ?

And sekarang, perasaan takot tu datang blk ! Lusa ni, aku start prac. Sekarang ni dlm kepala otak aku mcm2 aku pikir, kadang2 smpai terbawak2 dlm mimpi. haaaaa kau, melampau. tapi betul ! Aku risau mcm mana laaa nnti aku kat tempat prac tu, bule ke aku sesuaikan diri, semua org akan suka aku ke, mcm mana kalo aku tak reti nak buat sesuatu keje tu, dala kawan2 tada. Nak tanya sapa, kalo aku kne pulau mcm mana, kalau aku kne marah air mata bergenang malu laaa aku, sapa nak lap kan air mata mahal ni. Weyh scaryyyy weyh. Makin aku cita makin menggigil nak type habiskan entry ni. TakoTTTTTTTTT!!

Tapi setakut takut aku pun, takut time bnda tu belum jadi je. Bila dah jadi, diam la aku ni. Tgk time nak keje part time dulu, kemain takut lagi, sekali dah keje kemain sedih lagi nak behenti. Konon2 nak keje lagi laaaa. Time nak masuk kolej dulu, risau gilaaa smpai pg daftar jalan tundukkk je , pandang org dah tak bule nak senyum dah, muka ketat gila sbb cuak punya pasal. End up, dah beberapa bulan masuk kolej, amboi lupa rumah sendri smpai jarang balik rumah. HAHA.
.
.
.
.
.
So aku harap sgt, masa aku prac ni semuanya berjalan dengan lancar. Semua nya okayy. Aku pun enjoy kat situ tada masalah berat. Awaks doakans kitewwwss okayyyss ? :) hikhik

p/s : sesapa ada tips atau nak share pape masa prac comment okay ? :) Sangat dialu alukan . hihi


THANK YOU FR READINGGGG !

*marilah berjoget bagi menghilangkan tekanan .


leeya azliyah, xoxo



5 comments:

beLLa said...

haha! cute gile giraffe tu. macam nak ikot joget je. ;p

neves tu standrd lya. org y tak neves kalau buat somethg y dia tak penah buat tu tak normal namenye. kte takde tips pape sbb tak penah prac pon. kje pt tu adela.;p apepun just go on je. nty mesti ok punye. awal2 mmg takot+cuak. nway, ALL THE BEST ya! Fightin ! ^^

NiaSuhaimi said...

terjun bangunan..hilang nebes 2..heheh

Leeya Azliyah said...

cik bella : hihi so kira normal la kan takut neves apa sume ? Thank you cik bella ! All the best to you too :)


dania : tu bukan hilang nebes, tu hilang iman namanya. haha

syera saufee said...

awak..
kita x sempat habiskan baca karangan awak yg ni.nak cepat ni.hehe.tp Ya Allah.awat comey sgt benda2 yg duk bergerak2 kat dlm blog awak ni. :)

good luck untk prac awk.semoga dpermudahkan.amalkan baca doa pendek ni, "Rabbi yassir wala tu'assir". maksudnya "Ya Allah,permudahkanlah dan jgnlah Kau susahkan"

semoga berjaya! :)

Leeya Azliyah said...

"Rabbi yassir wala tu'assir", terima kasih kak syera :') semoga dipermudahkan segalanya. Kak syera jaga diri elok2! Jangan mengada nak delte blog tau ! :)