Saturday, November 12, 2011

Tersentuh hati

hye semuaaaa ^_^

Okayyy, hari ni hari sabtu... aku cuti !! Dah tiga hari dah aku start praktikal. Prac kat mana ? No no no i wont tell you. Demi keselamatan diri. hahaha poyo gila, padahal kat FB kemain heboh lagi kalo bule nak bg tau satu dunia kat mana aku prac ;p

And alhamdulillah semua org baik2 je kat office :) friendly je semua tak sombong2. Cuma buat masa skrg tak banyak lagi keje untuk aku, so wat lekkkkk lu. goyang2 kaki lu, kang kalo dah banyak keje tak cukup kaki plak nak kesana kesini kaaan . Okay tu cita tmpat prac. tada kne mgena ngn tajuk utama. haha *tak kelakar langsung

----------------------------------------------------------------------------------------------
Okay nak cita ni. Tadi kaaaaaaaaaaaaaan masa aku otw blk dr GM Klang, pastu singgah Mcd kat PKNS jap *lapar , pastu masa kat roundabout seksyen 3, tetiba jem tauuu. tak dala jem truk sgt, tp pelik laaa kan padahal roundabout kat situ agak besar la jugak so jarang la sesak2 lagi2 hari ni hari sabtu bukannya ada budak balik sekolah pun smpai kau nak jem2 bagai kat situ kan.

Tetiba aku nampak ada sorg laki, pakai songkok berdiri kat depan sbuah kete kat tengah2 jalan . Aku syak ni mesti eksiden ni ! Aku ni dah la lemah semangat sikit bab eksiden ni, mula la jantung2 aku dup dap dup dap. Pastu aku nmpk laki tu tu suruh kete tu berundur sikit. Aku syak lagi sekali, kete tu mesti langgar org naik moto, pastu penunggang moto tu terperosok bawak kete. So laki yg pakai songkok tu kira macam nak tolong la kan.
tengok2 sangkaan aku salahhh !!! Tada orang eksiden pun . tada moto, tada penunggang , tada sapa terperosok bawah kete. Kau nak tau tak apa laki pakai songkok tu buat sebenarnyaaa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Alolololololo, cumel sgt ! Grr :D
.
.
.
*okay smbung...

Laki yg pakai songkok td tu selamatkan anak kucing yg berada kat bawah kete td tuu. Aku tak tau mcm mana bnda tu bule jadi, tapi aku syak (syak laaaaaaagi) hahaha, aku syak laki pakai songkok tu terlanggar anak kucing tu, dia rasa bersalah and takut ada kete lain plak langgar anak kucing tu so dia dia pg balik kat anak kucing tu yang pada masa tu anak kucing tu dah dilanggar oleh kate lain. Laki tu berdiri depan kete tu, and dia suh kete tu berundur sikit, pastu aku nmpk dia amik anak kucing tu kat bawah kete tuuuu.

terharuuuuuuu sangat aku tgk ;') baik gilaaaaa. Mulia kan perangai dia. Tapi aku tak tau cita sebenarnya, Tapi tak tu sume tak penting !

Yang penting dia sanggup selamatkan anak kucing tu dan menyebabkan kesesakan lalu lintas selama seminit. Kita mampu nak buat cmtu ??

Harap2 anak kucing tu hidp lagi, cumel anak kucing tuuu. color hitam putih. Kesian diaa. Mesti mak kucing tu carik2 anak dia, lebih 24 jam mesti mak dia nak buat report polis . Eh ? tapi kau kau bayangkan, manusia hilang anak bule buat report polis soh carikkan, tapi kalau haiwan macam mana ??? kesiaaaaannnya :(

Okay dah merepek. tu je nak cita. Sekian.
Tetibe aku teringat kejadian orang langgar budak kat china tanpa belas kasihan !!! Kejammmmmm ! sgt.

Tapi lepas kejadian tadi, Alhamdulillah masih ada yg mulia di dunia ni. Masih ada yang bersifat kemanusiaan, masih ada yg punya sifat simpati, masih ada manusia yg cintakan haiwan kesayangan Nabi Muhammad s.a.w :) Semoga kita tergolong dikalangan yg mulia2 ni. Insyaallah. hihi

ouh wait2 ! Ada sedikit info disini. Dok cita pasal roundabout je kan dr td, korang tau tak roundabout terbesar kat dunia kat mana ? Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Roundabout kat Putrajaya :) ikur lilit lebih kurang 3.4 km. Besar kan ?


Hidup Malaysia !!! 3x

Terima kasih sudi baca :)

leeya azliyah, xoxo

No comments: