Thursday, January 19, 2012

Masalah Wanita

Entry kali ni sapa nak baca silakan tanak baca atau rasa geli2 tak payah teruskan. op op berhenti baca dan klik tanda pangkah nun hujung belah kanan atas tu okay.

Aku ni ada masalah senggugut dari dulu lagi. Sangat truk plak tu. Paling truk aku pnah kne smpai
aku tak bule bangun langsung, kaki cramp, badan lenguh sengal2 ubi smpai ke tulang belakang rasa, pastu cerry berry. Kalau da muntah2 tu kira paling truk la tu. Mmg pengsan trus aku atas katil. sengsara

Dulu time skolah, dalam sbulan tu mesti ada sehari aku akan pg skolah dgn muka pucat, lepas wktu rehat je aku dah tada. Balik umah. haha. Tak bule tahan ah, kne baring jugak. Takan aku nak baring kat lantai dlm kelas plak kan. So baliklah. Smpai umah mama sapukan minyak urut2 sikit.
Ada org suka makan pil tahan sakit tu tapi aku ni jns bangsa tak reti makan ubat.
kau bayangkan la, aku nak telan panadol kecik cinonet tu pun aku potong empat tau ! hahaha.

Bila masuk kolej, mmg semua kne tanggung sendri. Paling sedih bila kne penyakit ni laa. Tada sapa urutkan, tada sapa letakkan mintak, tada sapa ambikkan air suam.
semua aku buat sendiri . Sedih ! Terbongkok2 la aku pg cari minyak, jalan dah mcm org tgh pantang.
Time tu laaa bru nak nangis2 ingat mama, time sihat kau lupa kat mama kan !

Ada org cakap sggugut ni bagus, menandakan kita ni subur. Tapi sggugut jugak bule mmbahayakan diri kita kalau dah terlampau teruk. Aku ada kawan yg stiap kali dia kne sggugut haa mulalah muntah2 pastu pengsan. Takutkan ? Sapa yg sggugut teruk2 sgt tu sila lah jumpa doc. JANGAN PANDANG RINGAN. BAHAYA


Aku dala tgh prac ni, paling takut bab2 ni laaaa. Dala prac, segan aku nak cuti2. bulan lepas aku gigih jugak pg office tapi kecundang jugak ! 9.30 pagi dah balik. 2 jam je aku kat office. hahaha. Baik tayah pg kan ? Poyo2 nak tunjuk kesugguhan dgn harapan kau bule dapat A la tew ? *puuiih

Hari ni aku awl2 pagi dah surrender. tak ley bangun, tak tahan sakit. So aku kol office bg tau aku datang lambat sikit. hihihi. Dalam kul 11.30 aku smpai office. Aku smpai2 office je, terruuuuussssss :

Kak Timah : Kau pg manaaaa td ?!

Aku : Ohhh lya baru datang ni haa kak timah...

Kak Timah : Kak Timah baru ingat nk pg buat repot polis td ! Ingat kau kne culik

AKu : HAHAHA, amboi Kak Timah perli saya ke apa

Kak Timah : Yelaaa COMEL LOTEY KAK TIMAH TADA, RISAU LAAAA !

Aku : (cumel keee kak timaaahhh ! Awwww awww ) *kembang semangkuk !! Hilang trus senggugut aku ! hahaha

*mintak penampar nk bold2 comel lotey tu kan. hahaha.

Orang soh aku minum air gas, aku minum, org soh aku minum air suam, aku minum, org soh aku aku makan panadol , aku pnah cuba tapii sakit jugak !! Grrr.

Sesapa ada petua lain tak cm ne nak hilangkan ? Tak tahan laaaa mcm ni :( Kalau ada, share la okay. Hihi thank youuu.


p/s : ada org cakap nk hilangkan kena kawen. Betul ke ? Kalau betul aku nk kawen esok ni. Muaaahahahahaahha. kawen smata2 nak hilangkan sggugut , JADAHNYAAA !!


3 comments:

salimah abd jamil :) said...

betul la dear . if na hilangkan kena kawen ;)
*muka gatal pulaa annn . HAHA !

lagi satu option , you try pkai pad herba . bole didapati di kedai kedai jamu berdekatan dgn andaaa . ahaa memang terbaik !!

Leeya Azliyah said...

salem, bule hilang ke pakai pad herba ? Nnti leeya try :) Thank youu . hihi

DilaMilin said...

Petua y kakak sy buat. Panaskan iron, kemudian balut2 iron tu dgn towel. Letak kat perut. Kompem lepas tu terasa lega y teramat. hehehe. Trylh klu nak tahu camne..